Schimba limba in romana Schimba limba in engleza
Mareste text Micsoreaza text

 

Moto

Nu exista leac pentru ceea ce faci gresit, si nici nu se va inventa, in afara efortului de corectare.

Cauza

Principala componenta etiologica in suferintele aparatului musculo-scheletal, o constituie miscarea cea de toate zilele, intr-o mecanica gresita, cu vicii mecanice majore specifice fiecarei suferinte in parte.

Din punct de vedere mecanic, este o aberatie sa crezi ca, pornind de la un numar finit de elemente mecanice in aceeasi logica articulate, se poate obtine o varietate de tipuri dinamice. Pentru ca acesta varietate dinamica sa fie posibila, numarul sau forma elementelor difera, montajul este diferit, sau o combinatie intre acestea doua.

Pornind de la afirmatia categorica, lipsita de nuante, din manualele de anatomie care spun ca pentru a sta in pozitie bipeda si pentru a se deplasa in pozitie verticala, omul foloseste un numar finit de oase si muschi intr-un anumit montaj logic studiat, ar trebui ca toti oamenii sa se miste in principiu la fel . In realitate, insa, diferentele intre oameni, analizate din punctul acesta de vedere - al varietatii felului in care se misca - sunt majore, evidente si ar trebui sa le sugereze specialistilor ca ceva ar trebui analizat.

Este cunoscut si recunoscut faptul ca muschii si oasele se dezvolta dupa anumite linii de forta. Aceste linii iau nastere la confluenta structurii musculo-scheletale cu nevoile noastre de miscare elementare. Dintre acestea, mersul este de departe miscarea cu importanta in definirea liniilor de forta in perioada de inceput a relatiei noastre cu pamantul .

Daca toti am dobandi ereditar o structura identica, atunci si miscarea ar trebui sa fie foarte asemanatoare. Realitatea ne arata ca faptele nu stau deloc asa si ca omenirea este foarte diversa din punctul de vedere al felului in care se misca. Se trage concluzia, ca mostenirea musculo-sheletala este diferita, situatie cunoscuta de altfel medicinii prin existenta tipurilor somatice.

Acestea sunt trei : Ectomorful, Mezomorful si Endomoful, pe care eu le reduc la doua cu o banda de interferenta intre cele doua, unde plasez Mezomoful pentru a putea face paralelism cu Medicina Traditionala Chineza care are o impartire asemanatoare, numai ca dupa un alt criteriu si anume acela al tipului energetic. Astfel, exista tipul preponderent Yin - categorie care corespunde Ectomorfului si preponderent Yang - categorie corespunzatoare Endomorfului. Intre acestea se poate crea o zona de interferenta, unde se plaseaza tipul energetic aflat in zona echilibrului.

Am tinut sa fac acest paralelism pentru ca amandoua tipurile de medicina au acealasi comportament si anume administreaza actul medical fara sa ia in considerare sursa acestora, care este calitatea mecanicii.

Aceeasi componenta este valabila in cazul tuturor bolilor autoimune, fiecare la randul ei este generata de viciul sau mecanic specific major, la care se adauga mici vicii secundare, menite sa compenseze in dezvoltarea miscarii ce se pierde prin viciul mecanic major.

Asadar impartim cauza in doua parti componente. Prima componenta este socotita pasiva si este vorba de o structura musculo-scheletala predefinita genetic, care se face vinovata de predefinirea miscarii (trebuie mentionat ca structura poate fi compromisa si post nastere prin diverse accidente). A doua parte, cea activa, este miscarea, dupa cum am mentionat, cu particularitatile ei, nu toate corecte din punct de vedere mecanic.

Spondilita Anchilozanta este o structurare musculo-scheletala cu mari abateri de la normal, expresie a sumei sanctiunilor mediului fizic inconjurator, a pamantului, consecinta fireasca la o mecanica incorecta in miscarea elementara, cotidiana, generatoare de linii de forta total incorecte, care suplinesc in mare masura functia de ancora a musculaturii, inlocuind-o cu sprijin prin marirea dimensionala a oaselor, modificarea formei lor si constructia de procese "anormale". Am folosit ghilimelele, pentru ca procesele sunt perfect normale in contextul in care se dezvolta datorita functiei pe care o au in sustinerea organismului la verticala.

Pentru ca este vorba de o dezvoltare in spatiu, intelegerea corecta este conditionata de o vedere tridimensionala complexa, care sa exemplifice felul se intimpla acestea (in acest sens am nevoie de sustinere multimedia cu cazuri concrete alaturate unui model ipotetic corect, logic argumentat din punct de vedere mecanic).

Comunicat

Acest mesaj a fost trimis in format electronic, incepind cu August 2005, la diverse autoritati stiintifice din tara, la diverse case de avocatura, la agentii de consilieri în proprietate industriala, cu speranta ca voi fi ajutat sa inteleg cum trebue sa procedez pentru a valorifica aceasta experienta

Pornind de la statutul de bolnav de Spondilita Anchilozanta (SA), o boala reumatica inflamatorie care afecteaza preponderent coloana vertebrala si articulatiile sacroiliace, am ajuns sa inteleg cauza acestei suferinte. In urma cu 15 ani, ca urmare fireasca unor greseli, pe principiul ” Da Doamne mintea romanului a de pe urma”, am intuit etiologia Spondilitei Anchilozante.

De atunci am urmarit ce se petrece in organismul meu dimpreuna cu efortul de eliminarea cauzei numai pe cale naturala. Informatiile acumulate valideaza intuitia si-mi dau dreptul sa declar, in cunostinta de cauza, ca aceasta boala poate fi prevenita si ca metodologia de tratament necesita modificari fundamentale.

Mai subliniez faptul deosebit de important ca odata verificat si acceptat adevarul afirmatiilor mele de practica medicala, acesta este aplicabil majoritatii afectiunilor reumatice dar nu numai si aceasta pentru c a introduce un criteriu de analiza obiectiv, stiintific, lipsit de echivoc, capabil sa scoata la lumina principala componenta etiologica, care pregateste terenul ”ingredientelor” ulterior posibile, caracteristice bolilor cu etiologii controversate.

Complexitatea implicatiilor descoperirii in practica medicala, mai ales in plan preventiv precum si limitele personale in valorificarea lor in sprijinul cunoasterii stiintifice in general si al suferinzilor in special m-au coplesit si din acest motiv consider ca este intelept sa solicit ajutor.

Corneliu Neagu,
August 2005

Dupa un an

Am cerut si nu m-a ajutat nimeni. In situatia data, am hotarat sa incerc pe aceasta cale.

Traiasca Internetul!

Exista o larga categorie de bolnavi care sunt inselati in asteptarile lor de toate formele de medicina si de toate formele de terapii fara exceptie: de la cele care vad nevazutele, pana la cele care vad ce se vede, dar nu stiu ce vad. Acestia sunt mai neajutorati decat mine si lor incerc sa le fiu de folos in final, prin acest demers.

Nu exista ceva mai demobilizator, decat vestea ca suferi de o boala (din tinereţe), a carei cauza este necunoscuta si care o sa-ti afecteze viata , nu numai tie ci si urmasilor tai.

In lume se consuma resurse importante atat umane cat si materiale, in cercetari, pentru descoperirea cauzelor acestor boli, care afecteaza milioane de oameni, fara sa mai socotim cheltuelile cu diagnosticarea si tratamentul, unde se intampla ca, datorita necunoasterii cauzei, aceste metode mai mult sa strice decat sa ajute. Numai ca nu se cauta unde trebuie!

Cand crezi cu desavarsire ca poti arunca un con de lumina asupra acestei zone intunecate, orgoliul n-ar trebui sa mai joace nici un rol. Totusi, omul a nascocit legi si tipicuri dupa care sa-si protejeze interesele, daca as tine cont de acestea n-ar trebui să vorbesc niciodată pentru că nu-mi sunt in avantaj.

Dar daca singurul meu talant o fi tocmai acesta ?!

 

 

 

 
Locations of visitors to this page